Vídeo: El tirà Joan Mir instaura la seva dictadura cautelosa a Moto3, "hem de tocar de peus a terra"

Vídeo: El tirà Joan Mir instaura la seva dictadura cautelosa a Moto3,
Vídeo: El diario de Ana Frank. Audiolibro completo. Voz humana real. 2024, Març
Anonim

La cursa de Moto3 disputada avui a Àustria ens ha deixat una cosa clara i no és una altra que sembla que Joan Mir domina el Campionat del Món de Moto3 al seu gust. Amb poc més de tres segons d?avantatge sobre el segon classificat, l?espanyol del Leopard Racing s?ha alçat amb la victòria mantenint sempre la distància amb el grup de perseguidors.

Amb la seva gran actuació i pujant al primer esglaó del podi, Mir consolida la seva primera posició a la classificació general amb 215 punts, fet que suposa més de dues carreres de diferència davant del seu perseguidor, l'italià Romano Fenati, que només ha pogut acabar en 13a posició avui.

"Ha estat una carrera molt difícil"

Joan Mir Moto3 2017 Àustria

Encara que l'arrencada de la carrera no va anar tan bé com esperava per Joan Mir. El de Palma de Mallorca va prémer les dents durant els primers compassos i després d'arribar a rodar en desena posició, es va col·locar el primer en només cinc voltes. A partir d'aquí, l'espanyol oferiria un monòleg en què no va abandonar el cap de carrera en cap moment fins que van acabar les 23 voltes.

Tot i la aclaparadora victòria, per a l'espanyol “ha estat una carrera difícil, però jo la volia guanyar”. Durant tot el cap de setmana el seu equip ha realitzat un gran treball de posada a punt amb la moto i sabien que “en aquest circuit teníem alguna cosa més que els rivals i ho hem vist a la cursa”. Tot i sortir en desena posició i estar preocupat, Mir no es volia veure barallant dins del grup “perquè en aquesta categoria sempre és un risc”.

Joan Mir Moto3 2017 Àustria 2

Quan va agafar la cap de carrera i va veure que el seu avantatge era de 0, 5 segons sobre la resta dels seus perseguidors es va dir a si mateix “que era hora d'empènyer més i obrir una escletxa amb tots els altres”. D'aquesta manera, i frenant de manera superba, va aconseguir tenir una diferència de tres segons amb el segon classificat i la va administrar perfectament fins al final de la cursa.

Ara és primer a la classificació general amb 64 punts d'avantatge sobre el segon, “són tants punts, gairebé tres curses!” diu Mir, que ara mira la taula de classificació, però no vol començar fer càlculs, “hem de mantenir-nos amb els peus a terra i intentar anar a agafar els màxims punts possibles a les carreres que queden”.