53 Gran Premi de velocitat de la Bañeza, la cursa

Vídeo: 53 Gran Premi de velocitat de la Bañeza, la cursa

Vídeo: Sesión Plenaria (14/09/2022) 2024, Març
Anonim

Acabat d'arribar del circuit urbà de la Bañeza, on la calor ha estat un dels protagonistes del dia i amb un èxit rotund de públic amb prop de 40.000 persones omplint algunes zones de la ciutat. Segueixo preguntant-me com hi ha aficionats que encara no han assistit almenys una sola vegada a aquest meravellós Gran Premi on pots veure unes carreres amb “un sabor” molt especial ia més on pots reviure l'autèntic esperit de la competició xerrant amb els pilots, passejant pels boxes i veient-los passar volta a volta a molt poca distància.

Aquest any s'han unificat categories. Així hem pogut veure les majestuoses clàssiques de quatre temps amb una tricilíndrica BSA inclosa que tronava amb el seu motor els carrers de la Bañeza, també vam gaudir de les clàssiques dos temps i com no de les 125 GP que corrien en aquesta ocasió juntament amb alguna que una altra Moto3. Com sempre tant el públic, com els pilots i els mateixos Bañezanos amb la seva moto club al capdavant s'han bolcat amb el Gran Premi on no només podràs veure unes espectaculars curses.

125 GP
125 GP

A la categoria de 125 GP i Moto3 va veure com es feia amb la victòria després de les 17 voltes disputades al traçat urbà de la Bañeza el Valencià Alex Martínez que durant tot el cap de setmana es va mostrar el més fort de la categoria. Des de la sortida a la primera posició de graella no va abandonar aquest lloc fins a la bandera de meta, deixant el segon lloc per a Sergio Fuertes i un tercer lloc conquerit per Daniel Sáez aprofitant un contratemps d'Aitor Cremades que va acabar sisè.

En aquesta ocasió el Moto club Bañezano principal organitzador de la prova va voler dedicar la realització d'aquesta carrera al que va ser vicepresident Miguel Rodríguez que lamentablement va morir fa dos mesos.

El llevataps Bañezano

La categoria de les clàssiques 2T va prendre la sortida amb una graella repleta amb 36 pilots participants, tot un espectacle veure'ls arribar al primer revolt. En aquesta ocasió es disputarien el triomf a deu voltes al traçat urbà. De nou un altre Valencià Sergio Fuertes va ser el més ràpid, seguit de Miguel Cortijo també valencià i Adrián Hermida que va trencar tant domini “sureño” amb el seu tercer lloc directe per a Coruña.

Clàssiques 4 T

A la categoria de clàssiques 4T Mauro Abbadini va sortir disparat amb el seu Jawa 500 des del segon lloc de la graella. Va encapçalar la prova gairebé des de l'inici però a les últimes voltes va ser avançat pel Lleonès Ricardo Escobar que un any més va guanyar aquesta categoria. El tercer lloc del podi d'aquesta categoria el va ocupar l'asturià José Bruno.

De moment les classificacions finals de la prova no estan disponibles les actualitzarem al llarg del dia i continuarem durant aquesta setmana comptant curiositats que vam veure en aquesta 53 edició del Gran Premi de la Bañeza. De moment us deixo una petita galeria de fotos. Continuarà.