Taula de continguts:

Vídeo: Campionat Europeu de Velocitat 2012: Carmelo Morales, Jordi Torres i Matteo Ferrari són els nous campions

Vídeo: Declaraciones Campeones de España de Velocidad (22-12-2012) 2024, Març
Anonim

Aquest cap de setmana passat, no només hem pogut gaudir de l'apoteòsic final del Mundial de Superbikes, sinó que també tenia lloc al circuit d'Albacete, com és habitual, el Campionat Europeu de Velocitat, o el que és el mateix, el UEM European Championship, que així es diu en realitat. Com sabeu, aquest campionat només té una cursa a tot o res des de fa uns anyets, amb tot el que això significa. Així doncs, els flamants campions d'aquest 2012 han estat Carmel Morales a Superstock 1000, Jordi Torres a Supersport 600 i Matteo Ferrari en la categoria de Moto3/125GP, aquest darrer potser el més sorprenent dels guanyadors. Donarem un repàs a cada categoria…

Superstock 1000: Carmelo Morales tampoc perdona a l'europeu

Carmel Morales

Començava el matí amb la categoria de Superstock 1000, on els dos grans favorits eren Carmel Morales e Iván Silva, que tornava de MotoGP per defensar el títol de l?any passat. No obstant això la pole va ser per Adrià Bonastre, i ell va ser el primer líder de la prova, marcant el ritme i fins i tot obrint una mica de buit. Mentrestant, Carmelo lluitava amb Xavi Forés, que anaven a la caça d'Adrián, i Silva perdia uns segons preciosos (i definitius) en una lluita bonica però improductiva amb el sempre espectacular Kyle Smith. El cas és que Bonastre va anar perdent força i per quan Morales es va posar líder, Forés amb prou feines podia seguir-lo, i Silva, que ja s'havia deixat enrere el britànic, estava una mica lluny. Tot i així, Iván va ser capaç d'acabar segon i acostar-se molt a Carmelo.

Finalment doncs, quart títol europeu per a Carmelo, que una vegada més demostra el seu gran domini a la categoria. El podi va quedar completat per Silva a la segona plaça i Forés a la tercera, tots dos amb sensació d'haver pogut aconseguir més. I és que com que és una carrera única, sembla que només estigui content el guanyador, té la seva lògica. Quart va arribar finalment Bonastre mentre que cinquè ho va fer Kyle Smith. Per la seva banda, Albert Santamaría va aconseguir amb la setzena plaça ser el Campió Júnior, és a dir, entre els pilots amb fins a vint anys.